Brugsanvisning til 15 liter Tårnbrygger / kaffemaskine
- Brug almindelig malet kaffe, ca. 500gram kaffe til 15 liter eller 35 g/liter eller 5 g/kop
- Lav ALDRIG mængder under halvdelen af kapaciteten
- Hold filter og beholder helt rent
- Bryggetid ca. 75 min.
Selve kaffebrygningen (se evt. billede på kassen til kaffemaskinen):
- Fyld den ønskede mængde koldt vand i beholderen. (15 liter)
- Sæt Percolatorrøret (A) ned gennem centrum af risten (B) og placer dem i beholderen. Sørg for at foden af røret er fast placeret i bunden af beholderen.
- Fyld formalet kaffe i filteret (C).
- Sæt filterlåget (D) på filteret (C).
- Placer det lukkede filter over Percolatorrøret i beholderen.
- Sæt låget (E) på maskinen. Fjern aldrig låget under brygning.
- Tænd maskinen.
- Når den røde kontrollampe tænder, er kaffen klar og holdes automatisk varm.
- Når der er ca. få kopper tilbage og kaffen ikke kan ses i skueglasset, sluk da maskinen.
- Fjern filteret fra beholderen og tøm det over i en affaldsbeholder.
- Skyl filterholder, låg og Percolatorrør under en vandhane.
- Efter rengøring af beholderen er maskinen klar til brug igen.
Varmt vand til instant produkter:
Maskinen kan også bruges til at lave varmt vand til instant produkter. Dette gøres som ved kaffebrygning, dog undlades kaffebønnerne. Vær opmærksom på at beholderen skal være helt ren, ved opvarmning af vand.